Linkovi

Monsters vs. Aliens - novi animirani 3-D film studija DreamWorks


Klasična zastrašujuća stvorenja sci-fija iz pedesetih godina prošlog stoljeća oživjela su pod high-tech obradom, kao animirani 3-D film studija DreamWorks … onog istog koji nam je pružio hit komedije „Shreck“.

Čudan način da nekome počne dan vlastitog vjenčanja – da ga pogodi meteorit. Susan Murphy shvati da dan odmiče još čudnije kada stigne do oltara:

Ne samo da se sjaji, nego i pozeleni, pa i počne nezaustavljivo rasti … sve dok ne dostigne gotovo 50 stopa. Susan – sada nazvana Ginormica – nađe se zatvorena u super-tajnom vladinom postrojenju, s još nekim vrlo čudnim stvorenjima. Pokaže se da je 1950. godine vlada ustanovila da javnost nije u stanju ponijeti se s istinom o čudovištima – da bi, ustvari, javnosti bilo puno bolje da se okrene važnijim stvarima, poput plaćanja poreza! – te je ogromnim kampanjama javnost uvjerena da su čudovišta plod legendi i mitova. Sama su čudovišta, pak, bila zaključana na vrlo sigurnom mjestu. Međutim, sve se to naglo promijeni kad stigne svemirski brod s vanzemaljcima koji zaprijete čitavom ljudskom rodu.

Samo jedna stvar može spasiti čovječanstvo. Animiranoj Susan, to jest Ginormici, glas daje Reese Witherspoon: „To je za mene prvi film koji sam napravila s toliko mnogo akcije. Stvarno sam bila uzbuđena i oduševljena da mogu glumiti super-junakinju.“

U njezinoj družbi čudovišta je i Bob, vesela želatinozna masa bez mozga. Bobu glas daje komičar Seth Rogen: „Mislim da je ustvari puno lakše biti smiješan kada stotine genija rade satima na animaciji svakog izražaja lica tvog lika. Oni posvete nebrojene sate svakoj sekundi filma i mislim da sami naprave jako puno humora. Mnogo toga o tome što radi Bob nisam ni znao dok nisam i sam vidio film. Gledao sam ga i mislio: 'Ovo je neizmjerno smiješno. Kad bih bar ja bio tako smiješan!“

Glasom se u filmu pojavljuju i Hugh Laurie kao ludi znanstvenik 'Doktor Žohar', Will Arnett kao vodozemačka 'Nedostajuća karika', te Rainn Wilson kao zao vanzemaljac 'Galactar'. Kiefer Sutherland glasovno portretira pompoznog Generala Mongera. Film „Monsters vs. Aliens“ zajednički su režirali Conrad Vernon i Rob Letterman, a glazbu za film je skladao Henry Jackman.

XS
SM
MD
LG