Linkovi

Dear John - novi film po knjizi Nicholasa Sparksa


Dear John - novi film po knjizi Nicholasa Sparksa
Dear John - novi film po knjizi Nicholasa Sparksa
<!-- IMAGE -->

Romanopisac Nicholas Sparks specijalizirao se za emocionalne i često tragične ljubavne priče, od kojih je nekoliko uspješno ekranizirano, među njima „A Walk To Remember“, „Nights in Rodanthe“, te, vjerojatno najpoznatiji, „The Notebook“. Ovaj put, pripremite rupčiće za njegovu najnoviju ljubavnu priču naslovljenu „Dear John“.

Što znači stvarno voljeti nekoga? To se pitanje postavlja već na početku filma, a odgovor je – u najmanju ruku za mlade Savannu i Johna - protkan kroz čitavu priču. Ona je studentica na ljetovanju na moru, a on je vojnik na dopustu kod kuće kad se susretnu i brzo i zaljube. No, za kratko vrijeme ona se treba vratiti u koledž, a on se mora vratiti na dužnost, na bojišnicu. No, oni obećaju jedno drugome da će srca održati vrućima kroz svakodnevna pisma.

Bit će razdvojeni samo godinu dana, ali Savannah – kao da nešto predmnijeva – podsjeća Johna: 'mnogo toga se može dogoditi u godinu dana'. I zaista, razna zbivanja i druge veze kao da se urote da njihova romansa ne dođe do zasluženog happy-enda. To je, na koncu, ipak ljubavna priča temeljena na romanu Nicholasa Sparksa, koji, prema vlastitim izjavama, smatra da su i hayy-endovi i tragična okončanja ljubavnih priča lagana za napisati; teška su ona koja su slatko-gorka … baš kao ova Savanne i Johna. Sparks, koji i sam živi na obalnom području North Caroline gdje se zbiva radnja romana i filma Dear John, zadovoljan je što njegova djela često čitatelje i gledatelje ostavljaju zagušene suzama. Međutim, priznaje da je to samo zato što njegove priče zadiru u istinske emocije: "Postoji vrlo tanka crta kojom se moram kretati u procesu pisanja romana – to je crta koja razdvaja dramu i melodramu, to je crta između evociranja istinske emocionalne sile i toga da se manipulira. A to je ustvari najteže za napraviti jer se radi o pričama kojima pokretačka snaga izvire iz samih likova i njihove interakcije".

Redatelj Lasse Halstrom kaže da je svojim glavnim glumcima – Amandi Seyfried i Channingu Tatumu – stalno ponavljao: 'budite stvarni i istiniti u interpretaciji svojih likova, ne smije se osjetiti ni stiliziranost, niti lažnost'.

U filmu „Dear John“ pojavljuje se i Henry Thomas kao treća strana u ljubavnom trokutu. Veteran velikog ekrana Richard Jenkins glumi Johnovom emocionalno udaljenog oca. Glazba za film uključuje nekoliko suvremenih popularnih skladbi, od koju jednu pjeva i vodeća glumica u filmu, Amanda Seyfried, kao i originalnu glazbu skladateljice Deborah Lurie.

XS
SM
MD
LG