Linkovi

Upitan nastup Lancea Armstronga na Tour de Franceu


Sedmerostruki pobjednik biciklističke utrke Tour de France, Amerikanac Lance Armstrong izjavio je da bi mu francuski službe zadužene za doping mogle zabraniti sudjelovanje na ovogodišnjem natjecanju zbog izvješća da je prekršio pravilnik pri nedavnom testiranju za doping.
U videu postavljenom na njegovoj internetskoj stranici, Armstrong kaže da postoji velika mogućnost da mu francuska služba za brobu protiv dopinga neće dozvoliti da se natječe na ovogodišnjem Tour de Franceu.

Francuska agencija kaže da Armstrong nije u potpunosti surađivao sa službenom osobom koja je nenajevaljeno posjetila kuću u kojoj je biciklist boravio. Službena osoba zadužena za testiranje željela je uzeti uzorak njegove krvi, mokraće i kose.

Mada su rezultati testa bili negativni, Armstrong i njegov tim tražili su da osoba zadužena za testiranje sačeka izvan kuće dok su mu provjeravali akreditacije, dok se sam Armstrong u to vrijeme tuširao. Sam službenik koji je uzeo uzorke kaže da se nije dogodilo ništa neobično za vrijeme testiranja, no francuski službeni izvori zaduzeni za borbu protiv dopinga kažu da Armstrong nije bio po direktnom i stalnom prismotrom osobe zadužene za tesitranje.

XS
SM
MD
LG