Linkovi

Condoleezza Rice u posjeti Pekingu


Američka državna tajnica Condoleezza Rice stigla je u Peking u sklopu svoje posjete četirima nacijama kako bi razgovarala o nedavnom nuklearnom testiranju Sjeverne Koreje. Jučer je u Seulu razgovarala sa južno korejskim ministrom vanjskih poslova Ban Ki-Moonom nakon čega su se obje strane složile u nastojanju da se nađu putevi kojim bi se implementirale sankcije Ujedinjenih naroda naspram Sjeverne Koreje. Razgovoru u Seulu također je nazočio i japanski ministar vanjskih poslova Taro Aso.

Kineski izaslanik susreo se danas u Pjongjangu s korejskim čelnikom Kim Jong Ilom na razgovorima o međunarodnoj krizi zbog sjevernokorejskog podzemnog nuklearnog testa. Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da je taj izaslanik korejskim čelniku prenio osobnu poruku predsjednika Hu Jintaoa.

U međuvremenu, jedan od južnokorejskih generala je izjavio američkoj televizijskoj mreži ABC da će rat biti neizbježan ukoliko predsjednik Bush i dalje nastavi pokušavati staviti Sjevernu Koreju, na koljena.

XS
SM
MD
LG