Linkovi

Forgetting Sarah Marshall - nova komedija iz radionice Judda Apatowa


Peter Bretter je skladatelj koji sanja o stvaranju glazbene verzije "Drakule" s lutkama kao protagonistima; u stvarnosti, međutim, zarađuje za nasušni život komponirajući prateću glazbu za televizijske serije. Nesiguran – ustvari, pravi kućevni tip -, on 'hoda' sa Sarom Marshall, glamuroznom zvijezdom jedne takve serije. Kada, nakon petogodišnje veze, Sarah prekine s njim, Peter je slomljen i u depresiji.

Na nagovor svog najboljeg prijatelja, Peter odlazi na odmor u ljetovalište na jednom tropskom otoku … samo da bi tamo zatekao i svoju bivšu dragu s njezinim novim dečkom. Njegova maštanja o pomirbi sa Sarom izgledaju neostvariva: njena nova ljubav je svjetski poznata rock zvijezda. No, teško mu je lišiti se svake nade čak kad i sam nalazi novu ljubav sa simpatičnom djevojkom s recepcije hotela.

Jason Segel, koji glumi odbačenog Petera, koautor je scenarija u kojemu je malo izmiješana tradicinalna formula ljubavne komedije: "Mislim da smo ustanovili da tuga i jad i stvarna želja da se bude s nekim, a da ta želja bude neuzvraćena, daje materijal za pravu komediju, jer svatko može barem ponegdje prepoznati i sebe. Svatko je iskusio djelić takvih osjećaja. Uostalom, bila je smiješna promjena govoriti o zaljubljenom a ostavljenom mladiću dok je djevojka čvrsta i već je nastavila život bez problema", kaže Segel.

Scena o kojoj se vjerojatno najviše govori je ona u kojoj Peter dobiva 'nogu', ali ne zbog emocionalne napetosti, nego stoga što je on u čitavoj toj sceni – potpuno gol. Segel kaže da mu nije bilo lako odglumiti tu scenu kada je shvatio da setu prisustvuje – zbog vlastitih zaduženja tijekom snimanja – tristotinjak ljudi.

Producent Judd Apatow, dugogodišnji profesionalni suradnik scenarista i glumca Jasona Segela, kaže da osjećaj za realnost događaja u filmu upravo proizlazi iz smisla za humor: "Mislim da ne postoji niti jedan trenutak u životu koji nema neki aspekt humora u sebi. Siguran sam da ću napraviti filmove koji će biti znatno manje smiješni, sa znatno više dramatskih momenata, ali to će proisteći iz zahtjeva priče; no, kadgod gledam film u kojemu uopće nema ničeg smiješnog, mislim si da to vjerojatno nije potpuno istinito".

U filmu se pojavljuju: Kristin Bell kao Srah Marshall, Bill Hader kao Peterov najbolji prijatelj, te Mila Kunis kao šarmantna djevojka na hotelskoj recepciji, na Havajima, u koju se Peter zaljubi.

XS
SM
MD
LG