Linkovi

"Couples Retreat" -  nova holivudska komedija


Ljetovalište se zove Eden, no, kao što to često biva u raju, napasti vrebaju na svakom koraku dugogodišnje prijatelje s američkog Srednjeg Zapada koji su tu došli na odmor. Ideja za odmor dolazi od jednog para čija je veza u krizi.

No, oni nagovore i svoje prijatelje da pođu jer će tako svi dobiti bolju cijenu kao grupa. Kad se nabroji što ih sve čeka u ljetovalištu Eden - 'Disneyland za odrasle', spa, kajakarenje, surfing, kanuiranje, skijanje na vodi i slično - nikoga nije teško nagovoriti. Posebice, kad ostala tri para vjeruju da ne trebaju sudjelovati u terapiji za parove. Međutim, kad se nađu na tom prekrasnom, ali zabitom otoku stvari se pokažu malo drugačijima. No, na koncu, svi izvuku koristi od pomalo neortodoksnih metoda u Edenu.

Glumci Jon Favreau i Vince Vaughn - koji i glume u filmu - napisali su scenarij za film "Couples Retreat". Cilj im je bio, kako kaže Vaughn, poruku zasladiti s mnogo smijeha:
"Ponekad vam se čini da uspijevate u onom kako vam je rečeno da vam život treba biti: imate posao, zarađujete novce, trudite se da vam djeca idu na sve vanškolske aktivnosti koje im trebaju; no, odjednom vam sijevne pitanje: a gdje sam ja u svemu tome? Počinjete biti zadnji na popisu jer sve obveze i prioriteti života uzimaju vrijeme za sebe tako da, na koncu, zaboravite uživati s osobom s kojom dijelite taj život. Dakle, važno je svako toliko opustiti se i malo uživati zajedno. Nema potrebe da svi problemi budu riješeni. Važnije je da s malo zabave imate dovoljno goriva za nošenje s tim problemima.

Ljubavne komedije često su kazivane iz perspektive bilo muške ili ženske strane para. No, u ovom filmu, objema stranama dana je jednaka prilika, kaže Malin Akerman, koja glumi suprugu lika Vincea Vaughna: "Ono što me privuklo ovom filmu odmah od početka bilo je to da govori o vezama parova, što se ne vidi često. Obično ili dobijete 'klub frajera' ili čisto žensku priču, poput one Seks i Grad. Ovdje se govori o parovima, njihovim vezama, to su četiri priče od kojih svaka ima svoj početak, vrhunac i završnicu".

Jason Bateman tumači ulogu organizatora puta koji svima ide na živce.
Kaže da je ta uloga bila kao iskrojena za njegov pomalo šturi i suhoparni humor. U ostalim ulogama pojavljuju se Kristin David, Kristen Bell, te Faizon Love, dok francuski akcijski glumac Jean Reno glumi gurua za popravljanje veza u ljetovalištu Eden. Sam Eden vrlo je dobro 'odglumilo' luksuzno ljetovalište na Bora Bori. Glazbu za film skladao je indijski oskarovac A.R. Rahman.

XS
SM
MD
LG