Linkovi

„Ledeno doba: Dinosauri dolaze“ - novi animirani film iz serijala o ledenom dobu


Šaljiva zabava u pretpovijesno doba, uz dodatak akcije i avanture – to je recept novog filma, napravljenog kompjuterskom animacijom i namijenjenog svim članovima obitelji. To je treći iz niza, započetog 2002. filmom „Ledeno doba“, a četiri godine kasnije uslijedilo je „Ledeno doba: Veliko otapanje“.

Mamut Manny ponovno je s nama, vodeći svoju malu skupinu pratilaca kroz nove avanture. Prvo je tu njegova družica Ellie, koja očekuje njihovu prvu bebu.

Uz Ellie, tu je i Sid, ljenjivac koji unese neželjno uzbuđenje u njhov prilično ugodan kutak svijeta kada pronađe tri ogromna jajeta u ledenoj pećini i odluči ih ponijeti sa sobom.

Na Sidovu najveću radost, iz jaja se izlegu slatki mali dinosauri. Doduše, dinosauri su u stvarnosti živjeli desetke milijuna godina prije Ledenog doba, ali, u filmu, svašta je moguće, pa su tako neki od dinosaura preživjeli u podzemnim pećinama. Odatle sada, u potragu za svojim mladuncima, stiže jedna bijesna mama dinosaur.

Komičar Ray Romano ponovno daje glas Mannyju, dok se pjevačica i glumica Queen Latifah vraća kao glas Ellie. Prateći Mannyja, Ellie i Sida u njihovim avanturama, tu je opet i sabljozubi tigar Diego, kojemu glas daje glumac Denis Leary.

Lik s najmanje mozga i – upravo zato – s najsmiješnijim tekstom je ljenjivac Sid, kojemu glas daje i ovaj put John Leguizamo. On voli ovu ulogu posebice zato što mu daje priliku za šaljive dijaloge koji odraslima daju puno razloga za smijeh, a djeci nisu uvredljivi jer najčešće ne shvate dvostruko značenje izrečenih riječi. Redatelj filma, Brazilac Carlos Saldanha – kojemu je to drugi film iz serije Ledeno doba – smatra da je upravo taj skriveni humor postao zaštitni znak čitave serije. Za djecu, tu je puno izravne, fizičke komedije, za odrasle – kaže on – tu je dovoljno teksta dvojakog značenja, kao i majstorske animacije.

Film „Ledeno doba: Dinosauri dolaze“ predstavlja i novog sisavca – lukavu lasicu Bucka, kojemu glas daje engleski glumas Simon Pegg. dodajmo još da desperatno gladna vjeverica Scrat i u ovom nastavku, kao i u prethodnima, juri za svojim žirom.

XS
SM
MD
LG