Linkovi

Mamurluk - nova komedija redatelja Todda Phillipsa


Četiri prijatelja odlaze u Las Vegasa kako bi jednome od njih priredili momačku večer, uoči njegova vjenčanja. Što bi uopće u ovakvoj priči moglo krenuti po zlu? Kao što vidimo u filmu, apsolutno sve. Najbolji prijatelji Stu i Phil kreću na put iz Los Angelesa u Las Vegas, gdje će, zajedno sa Philovim budućim zetom prirediti momačku večer za Douga.

Večer počinje veselo, uz obećanje mogućeg nestašluka, dok prijatelji nazdravljaju mladoženji, no stvari izgledaju znatno drugačije ujutro. Njihova hotelska soba izgleda kao da je kroz nju prošao tornado, sa slomljenim namještajem, rupama u zidu, te, iz nekog razlog, kokoškom koja se šeta po sobi.

Njih se trojica uopće ne sjećaju prošle večeri. Odnosno, ostala su samo dvojica. Mladoženja je nestao. Sada se moraju sjetiti svega što se dogodilo prošlu večer, i otkriti što se dogodilo, pronaći Douga i vratiti ga kući na vrijeme za vjenčanje, koje se treba održati to posljepodne.
U filmu The Hangover, Justin Bartha tumači lik nestalog mladoženje, koji kaže da ova komedija postaje sve smješnija, kako glavni likovi otkrivaju što se dogodilo te lude i divlje noći.

Ed Helms je Stu, koji je inače zubar, te nakon što se probudi bez jednoga zuba, dobro zna da se nešto vrlo čudno dogodilo večer ranije: "Mnogo toga u ovom filmu namjerno nije objašnjeno. Jako je zabavno prepustiti gledateljima da sami sastavljaju dogadjaje iz protekle noći zajedno s nama glumcima".

Jedan od tih dogadjaja je da je Stu, koji inače ima zaručnicu u Los Angelesu, nekako oženio veselu egzotičnu plesačicu Jade, koju glumi Heather Graham. Breadley Cooper je Phil, mladoženjin najbolji prijatelj i organizator čitave večeri, a Zack Galifanakis tumači lik mladoženjinog budućeg šogora. Redatelj filma je, Todd Phillips, koji je također režirao je i hit komediju Old School.

U filmu The Hangover pojavljuje se i bokser Mike Tyson, kao i još nekolicina poznatih zabavljača koji nastupaju u Las Vegasu.

XS
SM
MD
LG