Linkovi

Away we go - novi film Sama Mendesa


Redatelj Sam Mendes, oskarovac poznat po svojim dramama i tragedijama, u ovom se filmu okreće nježnijoj komediji, punoj nade. Priča je to o mladom paru koji očekuje svoje prvo dijete, sa Johnom Krasinskim i Mayom Rudolph u glavnim ulogama.

Ovaj mladi par očekuje svoje prvo dijete. Bart je jako dobar u svom poslu, prodaji osiguranja, mada to ne vidi kao svoju dugoročnu karijeru. Verona je umjetnica koja radi iz kuće. A njihova je kuća u jednoj preuređenoj garaži, u blizini jedine obitelji koju imaju, a to su Bartovi roditelji, koji su napokon, u svojim srednjim godinama, otkrili slobodu da rade što god požele.

Nakon sto Bartovi roditelji objave da se sele u Antwerp, bez ikoga da im pomogne, i sa bebom na putu, Verona i Burt također shvaćaju da su i sami slobodni da promjene svoj život.

John Krasinski tumači lik Burta, i kaže, da su za njega, situacije i odnosi među likovima u ovom filmu vrlo realistični: "Meni je 29 godina, i smatram se vrlo sretnim, no svi moji prijatelji u dobi između 25 i 40 godina prošli su upravo kroz ovakvo jedno razdoblje, kada su se pitali tko su i što to rade sa svojim životima, i zašto. Jesu li spremni da na ovaj svijet dovedu novo ljudsko biće. Sve su to ogromna, egzistencijalna pitanja, koja i ja, a i moji prijatelji postavljaju. Stoga mislim da je ovo vrlo vjerna reprezentacija onoga što se događa u stvarnom svijetu".

Redatelj Sam Mendes kaže da je glavne likove lako zavoljeti od samog početka filma: "A onda, u jednom trenutku ti su likovi sučeljeni sa svojom budućnošću, i kreću na jedno putovanje na kome nailaze na različite prepreke i nailaze na različite druge parove, od kojih svi imaju određenu dozu ekscentričnog u sebi. Nailaze na različite stilove odgoja djece u različitim dijelovima zemlje, dok tragaju za mjestom gdje će se skrasiti, i u kome će i svoje dijete donijeti na ovaj svijet. Dakle na jedan način, to je nešto kroz što su svi budući i sadašnji roditelji prošli".

Maya Rudolph, koja tumači lik Verone, kaže da su scenaristi Dave Eggers i Vandela Vida odgovorni za taj osjećaj realističnosti u ovom filmu

U filmu Away we go likove Burtovih roditelja tumače Cathrine O' Hara i Jeff Daniels. Likove prijatelja koje ovi budući roditelji sreću dok prolaze Amerikom tumače Allison Janney, Jim Garrigan i Maggie Gyllenhaal. Glazbu za film skladao je škotski pjevač i skladatelj Alexi Murdock.

XS
SM
MD
LG