Linkovi

Preko nje mrtve - novi film Eve Longorie


Ovo je jedna od onih komedija koje počinju smrću glavnog lika. Eva Longoria glumi Kate, mladenku koja je bila toliko opsjednuta svakim detaljem svoje svadbe da nije ni zamijetila nakrivljenu ledenu skulpturu anđela … dok nije bilo prekasno. Šest sati prije svadbe, ona pogiba pod srušenim ledenim kipom, a njezin zaručnik Henry – koga glumi Paul Rudd – ostaje slomljena srca. Slijedeća nas scena vodi godinu dana kasnije, kada Henryja njegova sestra kod medija – jedne mlade, atraktivne prizivačice duhova – u pokušaju da ga pokrene ka oporavku od tragedije.

Skeptični Henry ne vjeruje da je moguća komunikacija s duhovima, ali nalazi medija – Ashley – vrlo privlačnom. Problem je – Kate, točnije Katein duh. Ona motri na Henryja, odlučna da predstojeću vezu zatuče u korijenu. Kate se prikaže Ashley, koja, kako izgleda, stvarno ima sposobnost komuniciranja s duhovima. Henryju, međutim, ona je i dalje nevidljiva i nečujna.

Kao ljubomorna duhica, Longoria ima priliku ulaziti i izlaziti iz scena kako joj se svidi i pritom svima pretvoriti život u komičnu noćnu moru. "Kad sam pročitala scenarij, to mi je bilo najzabavnije: zamislite, glumiti duha, ulogu u kojoj je sve moguće. Mislim da takve ekstremne okolnosti i donose smiješni element u komediji", kaže Longoria.

Lake Bell, poznata po svom liku koji se povremeno pojavljuje u seriji "Boston Legal", glumi Ashley, medija, čije male laži u ime ljubavi izazivaju nepredviđene komplikacije. Bell kaže da joj uopće nije bilo teško prebaciti se u žanr ljubavne komedije: "Mislim da se u ljubavi – a i u životu općenito – završi na tome da radiš jako čudne stvari. Pa i ono što si sam zaljubljen radio prije desetak godina, sada ti se čini nevjerojatnim, a onda je bilo najnormalnije. Ljubav može ponekad imati tako apsurdne aspekte da se sve čini mogućim".

Televizijski veteran Jeff Lowell filmom "Over Her Dead Body" debitira u žanru dugometražnog igranog filma. On je i autor scenarija. "Ja sam ljubitelj takvog žanra. Najteža stvar kod ljubavne komedije je da se već unaprijed zna kraj: ona se zaljubi, on se zaljubi, na koncu oni su zajedno. U ovom filmu to je još lakše jer su Ashley i Henry jedino dvoje živih u ljubavnom trokutu, dakle nema nikakve šanse da Kate pobijedi. Prema tome, komedija mora proizlaziti iz komplikacija, a ne samog sadržaja", kaže Lowell.

U filmu se još pojavljuju: Jason Biggs, kao Ashleyin bliski prijatelj, Lindsay Sloane kao sestra koja se u sve miješa, te Stephen Root kao kipar čiji ledeni anđeo okonča jedan život i pokrene drugu ljubavnu priču.

XS
SM
MD
LG