Linkovi

Internetska stranica tjedna o pitanjima psihe: PsychCentral.com


Ovog tjedna nasa internetska stranica tjedna je besplatni izvor podataka vezanih za duševno zdravlje, mjesto gdje se mogu dobiti informacije, pomoći i podrška, uz odgovore na pitanja vezana za pitanja psihe.

"PsychCentral.com je web stranica mentalnog zdravlja, gdje se bavimo podacima vezanim za teme kao sto su depresija ili napadi panike, riječ je o simptomima tih vrsta poremećaja te načinima tretmana", navodi John Grohol, utemeljitelj internetske stranice PsychCentral.com, koja sadrži virtualnu enciklopediju duševnih poremećaja kako kod odraslih tako i kod djece. Tu mogu naci podatke o lijekovima koji se koriste, internetski psihološki testovi koji pomažu otkrivanju simptoma, te vijesti o najnovijim istraživanjima, objašnjenim jednostavnim rijecnikom. Premda se na web stranici nalaze ozbiljne teme kao sto su depresija i šizofrenija, ona ide i dalje od onog sto se obično smatra duševnim oboljenjima.

"Kod nas se takodjer mogu naci podaci o mnogo svakodnevnih životnih problema, kao sto su odgoj djece, ljubavni odnosi, te kako se nositi sa stresom. Bavimo se čitavim nizom tih tema, uz same bolesti, jer su one sve medjusobno povezane. Mi se jako zalažemo da pronalaženje takvih informacija učinimo dostupno zainteresanima".

PsychCentral.com takodjer ima forum i mjesto za posjetitelje gdje mogu uputiti pitanja na koje ce im odgovoriti stručnjaci. No za većinu ljudi najkorisnije su internetske grupe podrške na našim stranicama foruma, kojih imamo 140: "Ako razgovarate s drugima koje muce slične brige kao i vas oni ce vam pokusati pomoći i ukazati na ono sto je njima bilo od pomoći i gdje se mogu o tome informirati. To uistinu funkcionira kao mjesto medjusobne ispomoći".

Informacije o temama duševnog zdravlja kao i grupe za podršku ljudima s problemima vezanim za mentalno zdravlje mogu se pronaći izravno na web stranici PsychCentral.com ili putem poveznice s nase internetske stranice - glasamerike.com.

XS
SM
MD
LG