Linkovi

Taking Chances - novi album Celine Dion


2003-će Celine Dion odlučila je provesti više vremena sa svojim suprugom i malim sinom. Te je godine potpisala jedan od najvećih ugovora u svijetu zabave i povijesti glazbe za višegodišnje nastupe u Ceasers Palaceu, kazinu u Las Vegasu. Taj ugovor omogućio joj je nastupe dajući joj istodobno vremena da bude uz svog sina. Njen show, nazvan A New Day, do kraja je 2007. utržio je skoro 400 milijuna dolara.

Tijekom prošlogodišnje pauze Celine se vratila u studio i snimila svoj prvi album u četiri godine. Album Taking Chances, njen osmi na engleskom jeziku, ima nešto oštriji zvuk od prethodnih, zahvaljujući uplivu producenata Linde Perry, Ne-Yo, John Shanks, kao i bivši gitarist sastava Evanesence Ben Moody. Celine Dion kaže da ovaj album predstavlja pozitivnu evoluciju u njenoj karijeri, da se osjeća jakom, možda nešto hrabrijom nego prije, te da još uvijek osjeća onu istu strast za glazbom.

Uz 15 novih skladbi na albumu Taking Chances je i obrada pjesme Alone , hita sastava Heart iz 1987-me godine. Sljedeći mjesec Celine Din otvoriti će svoju svjetsku turneju u Johanesburgu u Južnoj Africi. Nakon 50 nastupa u 18 zemalja, Dion će u kolovozu otpočeti američki dio turneje s koncertom u Bostonu. Prema rasporedu turneja bi trebala trajati do siječnja 2007.

XS
SM
MD
LG