Linkovi

Internetska stranica tjedna - Circle of Blue.com


U nedjelju 22. ožujka obilježen je Svjetski dan vode. Svrha tog dana je ukazivanje na problem osiguravanja adekvatne količine pitke vode u svijetu. Odlicno mjesto za pratiti sve vijesti vezane za vodu je nasa web stranica tjedna, Circle of Blue.com.

"To sto mi radimo je izvještavanje o globalnoj krizi pitke vode, s kojom smo sučeljeni, i to sto pokušavamo učiniti je utvrditi sto djeluje a sto ne, uporabom znanosti i podataka, te osigurati da te informacije budu predočene javnosti", navodi J. Carl Ganter direktor je organizacije pod naslovom Circle of Blue, koja sakuplja vijesti o vodi s internetskih izvora, no takodjer uključuje originalni novinarski rad i izvjesca iz svih krajeva, te dodaje: "Mi se bavimo svime, od suše do poplava, rekonstrukcijom i tehnologijom distribucije vode, i time kao stediti vodu. To radimo jer smo uvjereni da je voda jedna od važnih tema 21-og stoljeca. No to je ujedno i jedna od najtežih tema za pokrivati jer je složena. Svi mi imamo različite razloge zbog kojih se bavimo vodom".

Web stranca Circle of Blue je jako bogata sadržajima, i lako je po njoj šetati izmedju dijelova o znanosti i tehnologiji, poslovnom svijetu, politici, a tu je i kutak posvecen umjetnosti: "Otkrili smo da umjetnici uistinu imaju nešto za reci. Oni mogu to prikazati vizualno, ili u pjesmi, oni to mogu izreci riječima koje ce nas taknuti, emocionalno i duhovno poput ničega drugog", tvrdi Ganter.

Na web stranici Circle of Blue možete se registrirati za primanje najnovijih vijesti, te prijevod sadržaja na 10 različitih jezika. Poveznice za tu internetsku stranicu, kao i od vise od 200 drugih iz naše arhive web stranica tjedna, možete naći na našoj stanici glasamerike.com.

XS
SM
MD
LG