Linkovi

More To Say - novi album jazz bubnjarke Terri Lyne Carrington


Terri Lyne Carrington je kao nekakav magnet koji privlači visoko talentirane glazbenike. Ni njen posljednji solo uradak More To Say nije izuzetak. Na ovom se albumu pojavljuju zvijezde suvremenog jazza, uključujući saksofonista Waltera Beasleya, u skladbi Mesmerized. Terri je svoju sklonost k glazbi naslijedila od oca, saksofonista Sonnyija Carringtona. On ju je i naučio svirati saksofon. Kasnije se prebacila na bubnjeve, koje joj je darovao njen djed.

U 11 godini, Terri je postala jedna od najmlađih polaznica s punom stipendijom na prestižnom Berklee College of Music. Bilo joj je samo 16 kada je snimila TLC and Friends, sa pijanistom Keeyijem Barronom, basistom Busterom Williamsom i saksofonistom Georgeom Colemanom. Na njenom debitantskom albumu također su nastupili neki od velikana popa i jazza, a za njega je dobila i svoju prvu Grammy nominaciju. Terri opisuje svoj najnoviji album More to Say kao povratak svojim funk i soul korijenima, te kao album koji odaje počast klasičnom jazzu. Kaže da je željela stvoriti jedan profinjeni doživljaj za svoje slušatelje, koji ce sadržavati različite glazbene kategorije.

Izvedbu vokalistice Nancy Wilson za vrijeme snimanja skladbe Imagine This, Terri opisuje kao ostvarenje sna. Dodaje da nikada ne bi mogla povjerovati da će skladbu koju je sama napisala, na njenom albumu pjevati Nancy Wilson. Terri i sama pjeva na ovom albumu i to u duetu sa veteranom jazza Les Mccannom, dok istovremeno svira i bubanj zajedno sa Georgeom Dukeom, Kirkom Whalumom, Everettom Harpom, Patrice Rushen i Christinaom McBridom. Pjesmu Papa-san, Terri je posvetila svom ocu Sonnyiju koji uz nju nastupa na tenor saksofonu.

XS
SM
MD
LG