Linkovi

AmphibiaWeb - web stranica o vodozemcima

AmphibiaWeb je web stranica koju je motiviralo smanjenje broja vodozemaca diljem svijeta. Želimo pružiti opće biološke podatke o tim vrstama, zemljovide njihove rasprostranjenosti, fotografije i slično. Cilj nam je pružiti sve moguće informacije o vodozemcima na jednom jedinom mjestu i to zabadava.

David Wake, profesor biologije na Sveučilištu Californije, direktor je web stranice AmphibiaWeb.org. Stranica sadrži vrlo iscrpnu bazu podataka s detaljnim podacima o više od 6 tisuća vrsta žaba, daždevnjaka i drugih vodozemaca. Tu su tehničke informacije za biologe i druge specijaliste, ali i mnogo zanimljivih stvari i za zainteresirane laike. Za početak, pretražujući po zemljama, može se mnogo saznati o vrstama koje žive na određenom području, da se ni ne spominju prekrasne fotografije koje pokazuju te životinje u njihovim prirodnim staništima.

"Posebno smo ponosni na fotografije, tako da se one intenzivno i koriste uz tekstovne podatke. Trenutno imamo 12 tisuća 717 fotografija i one su među najpopularnijim sadržajima stranice AmphibiaWeb", kaže David Wake.

Tu su i zvučne snimke, poput ove žabe Bufo Maculatus, koju se nalazi diljem Središnje i Južne Amerike. Ovaj Bufo i tisuće drugih vodozemaca mogu se vidjeti i čuti – a i o njima čitati – na web stranici AmphibiaWeb.org.

XS
SM
MD
LG