Linkovi

Martha Stewart iz zatvora izašla bogatija (5/3/05) - 2005-03-04


Martha Stewart izišla je sinoć iz zatvora znatno bogatija negoli je u njega ušla prije pet mjeseci. Dionice njezine kompanije Martha Stewart Living Omnimedia Inc. udvostručile su se dok je ova poznata američka 'stilistica' životnog stila služila zatvorsku kaznu zbog laganja saveznim organima glede jedne burzovne transakcije.

Mnogi analitičari smatraju da je porast cijena dionica ove kompanije nerealističan, jer trenutačno posluje s gubitkom. Po njima, da se nastavi s rastom cijena dionica tvrtke Marthe Stewart potrebna će biti neka temeljitija reforma poslovanja, a ne samo činjenica da je većinska vlasnica izišla iz zatvora.

Gospođa Stewart ima oko 60 posto udjela u kompaniji koji prema trenutačnim tržišnim vrijednostima iznosi oko milijardu dolara.

Sljedećih pet mjeseci Martha Stewart provest će u kućnom pritvoru na svom posjedu u saveznoj državi New York vrijednom oko 16 milijuna dolara. Prema sudskoj presudi, ona će moći za to vrijeme jedino odlaziti na posao u sjedište svoje korporacije.

XS
SM
MD
LG