Linkovi

Davis Cup: Danas počinje meč između Hrvatske i SAD-a (4/3/05) - 2005-03-04


Danas u Carsonu, pokraj Los Angelesa, počinje Davis Cup meč između Sjedinjenih Država i Hrvatske. Riječ je o prvom kolu Svjetske serije.

Ždrijebom je odlučeno da prvi igraju Andre Agassi i Ivan ljubičić i oni će igrati danas s početkom u 22 sata po hrvatskom vremenu. U drugom pojedinačnom meču igrat će Mario Ančić i Andy Roddick, dok će par Ljubičić-Ančić igrati protiv braće Boba i Mike Bryana.

Već je održana i prva konferencija za novinare bila je prilika da se Agassija i Ljubičića upita što očekuju od svog susreta, odnosno što jedan kod drugog najviše poštuju. 35-godišnji Agassi, koji se nakon pet godina vratio u američku Davis Cup reprezentaciju, odgovorio je: "Iz onog što sam vidio posljednjih godina, njegovo najjače oružje je servis... Njegov backhand je također opasan i može zadati dosta problema. On igra dobro iz tjedna u tjedan tako da njegova najjača oružja postaju još opasnija."

Ivan Ljubičić je trenutno jedan od najboljih ne samo hrvatskh nego i svjetskih tenisača. Za Agassija kaže da ga se ne plaši, ali da ga cijeni: "Plašim se...Ne plašim se...cijenim puno toga, posebno stvari izvan tenisa kod njega. Inače, jako se koncentriram na sebe i znam da ako ja odradim stvari kako treba onda se ne trebam bojati nikoga, zato se i ne bojim nikoga...Zato se uglavnom koncetriram jedino na sebe...Znam da moram dobro servirati... Od Agassija očekujem vrhunsku igru, jer sigurno ne bi odlučio igrati Davis Cup samo da bi sudjelovao nego želi igrati dobro i dobiti meč. Dakle, moram igrati maksimalno dobro u svim segmentima, a ne samo servis. Možda čak ni to neće biti dosta. No, ako danas budem igrao svoj najbolji tenis mislim da ću dobiti meč."

Nikola Pilić je izbornik hrvatske teniske reprezentacije koji smatra da je američka reprezentacija najbolja na svijetu: "Oni su i na papiru i u praksi najbolja momčad na svijetu. Možemo li ih dobiti? Možemo jedino odličnom igrom i inspiracijom. To je jedina šansa."

Među gledateljima, očekuje i veći broj američkih Hrvata kojih u Kaliforniji ima više od 80 tisuća.

XS
SM
MD
LG