Linkovi

Album Marianne Faithfull 'Before the Poison' (1/3/05) - 2005-02-28


Tijekom tisuću devetsto šezdesetih, Marianne Faitrhful bila je poznata kao djevojka Micka Jaggera, pjevača sastava The Rolling Stones. I sama pjevačica, Marianne je, boreći se s ovisnošću o drogi provela više od deset godina izvan glazbene industrije, da bi se na scenu vratila na velika vrata albumom “Broken English”. Bernie Bernard pripremio je prilog o njenon najnovijem djelu, albumu “Before the Poison”.

Po njenom promuklom glasu može se osjetiti da je Marianna Faithfull preživjela puno toga. Tijekom šeždesetih imala je hit s pjesmom Rolling Stonesa “As tears go by”. Pjesma “Sister Morphine” koju je napisala 1969. ukazivala je na put narkomanske ovisnosti kojim je krenula. Na svojem povratničkom albumu iz 1979, “Broken English” predstavila se dubljim, hrapavijim glasom pjevajući pjesme o ljubavi, životu i očaju. Od tada sa svojim umjetničkim i sofisticiranim pristupom glazbi Marianne Faithfull pridobila je novu generaciju poklonika.

Na svojem najnovijem albumu pod naslovom “Before the Poison” Marianne Fathfull surađuje sa zvijezdama takozvane alternativne rock glazbe: Nick Caveom, P.J. Harvey i Damonom Albarnom iz sastava Blur. Marianne kaže da se album bavi svjetskom društvenom i političkom klimom. Naslovna pjesma opisuje posljedice napada bojnim otrovima. Marianne Faithfull nedavno je igrala i ulogu vraga u predstavi “Crni jahač” napisanu u suradnji s piscem beat generacije Williamom S. Buroughsom, s glazbom Tom Waitsa. U prosincu pjevačica je tijekom nastupa u Italiji doživjela kolaps uzrokovan kroničnom izmorenošću. Nakon tromjesečnog razdobolja oporavka, Marianne Faithful planira tijekom ožujka povratak na pozornicu.

XS
SM
MD
LG