Linkovi

Jimmy Oliver, američki košarkaš na privremenom radu u Splitu (28/2/05) - 2005-02-27


Kako bi što spremnije dočekali završnicu prvenstva Hrvatske čelnici košarkaškog kluba Split angažirali su kao pojačanje američkog igrača Jimmya Olivera. Ovaj iskusni internacionalac i pravi strijelac, kažu stručnjaci, dobro će doći mladoj momčadi Splita u idućim utakmicama.

Jimmy Oliver ima 35 godina, igra na poziciji bek krilo i odličan je šuter. Lani je bio prvi strijelac Dinama iz Moskve. Po utakmici je davao u prosjeku 15 poena , uz više od tri asistencije i pedeset posto ubačenih trica.

“Studirao sam sociologiju na sveučilištu Perdue u gradu West Lafayete u državi Indiani. Bilo je to vrijedno iskustvo. U karijeri sam igrao na više različitih mjesta. U NBA ligi igrao sam u Clevelandu, Bostonu, Torontu, Washingtonu i Phoenixu. U Europi sam igrao u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Grčkoj, prošle godine u Rusiji i sad sam evo kod vas u Hrvatskoj u Splitu.

Jimmy Oliver je kazao kako nije puno znao o hrvatskoj košarci prije dolaska u Split. “Ne, nisam znao prije puno o hrvatskoj košarci. Možda sam čuo za nekoliko igraèa, ali ranije sam igrao jednom baš protiv Splita u vrijeme kad sam bio član grčke ekipe Maroussi. Da, to nisam spomenuo. Igrao sam zajedno u Bostonu s Dinom Rađom koji je sada predsjednik košarkaškog kluba Split”, rekao je Oliver.

“Sve što su mi rekli o momčadi Splita je istina. U ekipi je dosta mladih igrača, fizički su snažni, ali bit će dobro, ako uz snagu pokažu i razinu inteligencije u igri. Mislim da je Split dobra košarkaška ekipa i da ću ja osobno pomoći s mojim savjetima i iskustvom kako bi momčad bila među prve tri ekipe u završnici prvenstva Hrvatske. To znači igranje i iduće godine u Good Year ligi”, ocijenio je ovaj tridesetpetogodišnjak.

O prijamu u Splitu i načinu kako je prihvaæen, Jimmy Oliver je istaknuo kako svi izgledaju ljubazni i uljudni. “Ja sam otvorena osoba i lako ostvarujem kontakt. Vidim da je u Splitu prisutna mediteranska kuhinja i to mi sasvim odgovara”.

Jimmy Oliver kaže da njegova obitelj, supruga i dvoje djece, živi u gradu Ekronu u državi Ohio. Već je najavio i njihov skorašnji dolazak u Split.

“Možda stignu za dva tjedna, a najvjerojatnije koncem ožujka ili u travnju”, kazao je ovaj američki košarkaš u momčadi Splita.

XS
SM
MD
LG