Linkovi

Objavljen sadržaj potajno snimanih razgovora s predsjednikom Bushom (21/2/05) - 2005-02-21


Bivši član predsjedničkog osoblja u administraciji predsjednika Georgea Busha starijeg, u razdoblju od 1989. i 1993., otkrio je da je tijekom više od godine dana potajno snimao svoje osobne razgovore sa sadašnjim predsjednikom, uoči njegovih prvih izbora za predsjednika države, prije pet godina, dok je još bio guverner Teksasa.

Spisatelj Doug Wead je izjavio listu "New York Times" da je snimao razgovore sa svojim prijateljem - doduše bez njegova znanja - zato što ga je "smatrao povijesnom ličnošću".

Na nekim snimkama, budući predsjednik Sjedinjenih Država izražava zabrinutost hoće li zadobiti podršku čelnika konzervativne kršćanske zajednice te daje mišljenje o nekim svojim suparnicima, uključujući i tadašnjeg dopredsjednika Ala Gorea. U jednom trenu, George Bush naziva Gorea 'patološkim lažljivcem'.

Zamoljen za reakciju na objavljivanje sadržaja ovih vrpci, glasnogovornik Bijele kuće izjavio je da snimke sadrže razgovore gospodina Busha s "osobom za koju je on vjerovao da mu je prijatelj".

XS
SM
MD
LG