Linkovi

Federer i Ljubičić u drugom kolu ATP turnira u Rotterdamu (17/2/05) - 2005-02-17


Najbolje rangirani tenisač svijeta Švicarac Roger Federer s lakoćom je ušao u drugo kolo muškog teniskog turnira u Rotterdamu, pobijedivši Čeha Bohdana Ulihracha sa 6-3 i 6-4. Drugi Švicarac Stanislas Wawrinka izbacio je iz daljnjeg tijeka natjecanja Francuza Sebastiana Grosjeana pobijedivši sa 7-2 i 6-2, dok je Tajlanđanin Paradorn Sričapan pobijedio drugog najbolje rangiranog tenisača svijeta Argentinca Guillerma Coriu s 2-6, 7-6 i 6-3.

Slovak Dominik Hrbaty drugi je tjedan zaredom poražen od hrvatskih tenisača! Prošlog tjedna u 1. kolu turnira u Marseilleu zaustavio ga je Mario Ančić, a jučer ga je u 1. kolu ATP turnira u Rotterdamu pobijedio Ivan Ljubičić sa 6-4, 1-6, 6-2. U prvom setu Ljubičić je odlično igrao na svoj servis. Izgubio je samo pet poena na svoj početni udarac, a od pet prilika za break iskoristio je jednu. Sasvim druga slika u drugom setu. Ljubičić je osvojio tek svaki drugi poen na svoj servis, a slovački je tenisač s dva breaka iznudio treći, odlučujući set. Ljubičić je u trećem setu vrlo rano oduzeo servis protivniku, te je poveo 3-0. Kod 3-1 spasio je četiri break lopte i to je bio ključni trenutak meča. Recimo i to da je ovo bio peti dvoboj Ljubičića i Hrbatya, te da ih je sve dobio hrvatski tenisač.

Iż ženskog tenisa vijest da je Kim Clijesters nakon Jelene Kostanić pobijedila i Ruskinju Ninju Petrovu na turniru u Antweerpenu sa 7-5. 6-7 i 6-1. U trećem kolu Clijesters će igrati protiv Amerikanke Venus Williams.

XS
SM
MD
LG