Linkovi

Chris Rock smatra dodjelu Oscara 'idiotskom', no ipak joj želi biti voditelj (17/2/05) - 2005-02-17


Komičar Chris Rock, koji će 27. veljače, voditi svečanu dodjelu Oscara, izjavio je da ovu priredbu nikad nije sustavno gledao, nazvavši "idiotskom" bilo kakvu praksu nagrađivanja umjetničkih djela.

Bez obzira na to, Chris Rock ipak želi biti voditelj ovog događaja koji se smatra vrhuncem filmske sezone u Hollywoodu. To želi i glavni producent, odnosno režiser, ove priredbe, Gil Cates. "Chrisove izjave tijekom prošlih nekoliko tjedana više su izraz njegova posla komičara, koji očito - kao i mnogi drugi ljudi - smatra da su dodjele Oscara možda malo previše uštogljene" - izjavio je Gil Cates.

Posljednjih nekoliko tjedana mediji su pozorno bilježili izjave komičara koji se ističe smjelijim i kontroverznijim humorom, u usporedbi s voditeljima poput Billyja Chrystala i Whoopi Goldberg, koji su vodili posljednjih nekoliko dodjela Oscara.

"Koji crnac u Americi, ako nije homoseksualac, sjedi kod kuće i gleda Oscare? Pokažite mi barem jednoga" - pitao je početkom mjeseca Chris Rock novinara tjednika Entertainment Weekly, koji ga je intervjuirao.

Gil Cates je morao reagirati na ovakve izjave, jer su - kako se javlja - neki članovi Akademije filmske umjetnosti - koja dodjeljuje Oscare - zatražili da Chris Rock ne vodi ovaj događaj. No, Gil Cates je u svom priopćenju naveo da "Akademija nije saznala za ovakve glasine, te da ne namjerava čak niti predložiti neku zamjenu za Chrisa Rocka."

Chris Rock je nedavno izjavio da je dodjelu Oscara u prošlosti gledao jedino onda kada su za nagrade bili nominirani umjetnici afro-američkog podrijetla, a dodjelu Oscara usporedio je s modnom revijom.

XS
SM
MD
LG