Linkovi

Kim Clijsters počinje povratak tenisu u susretu s Jelenom Kostanić (15/2/05) - 2005-02-15


Švicarka Patty Schnyder pobjedila je u belgijskom gradu Antwerpu Čehinju Denisu Čladkovu da 6-3 i 7-5 na turniru na kojem će nekoć najbolja tenisačica svijeta Kim Clijsters započeti svoj povratak tenisu nakon povrede gležnja i kirurškog zahjvata u listopadu. Clijsters danas igra prvu utakmicu u Palači sportova protiv Jelene Kostanić. U drugom jučer odigranom susretu Bugarka Magdalena Malejeva savladala je Talijanku Tatjanu Garbin sa 6-4 i 6-4.

Objavljena je i nova WTA ljestvica. Na prvom se mjestu i dalje nalazi Amerikanka Lindsay Devenport. Najbolje plasirana hrvatska tenisačica Karolina Šprem također je zadržala svoje mjesto na toj ljstvici – i dalje je sedamnaesta. Jelena Kostanić je pala za jednu stepenicu i sada se nalazi na 35. mjestu, dok je Sanda Mamić skočila za tri pozicije i sada je 103.

U muškoj konkurenciji na vrhu također nema promjena, na prvom s mjestu i dalje nalazi Švicrac Roger Federer, a na drugom Australac Lleyton Hewitt. Plasmanom u finale turnira u Marseillu Ivan Ljubičić ostvario je najbolji ranking u karijeri. Na najnovijoj ATP ulaznoj listi, kojom se mjeri učinak u posljednjih godinu dana, Ljubičić je skočio za tri mjesta i sada je 19. igrač svijeta. Mario Ančić, koji je u polufinalu Marseilla poražen od Ljubičića, pao je za jedno mjesto i nalazi se na 31. Ivo Karlović se popravio za jedno mjesto i zauzima 59. poziciju.

XS
SM
MD
LG