Linkovi

Ljubav se rađa ispod pazuha (13/2/05) - 2005-02-13


Ključ spolne privlačnosti možda leži u feromonima – to su kemijski spojevi koji se izlučuju u tijelu, prenose zrakom i koji mogu utjecati na ponašanje. Znanstvenici sveučilišta Howard u Washingtonu nedavno proveli istraživanje, u kojem su feromoni mlađih žena dodani parfemu starijih žena – s nekim zanimljivim rezultatima. Starije žene otkrile su da im takav parfem – poboljšava ljubavni život. Čarobni "ljubavni napitak" zapravo je feromon 10:13 – i još nije pušten u prodaju.

U eksperimentu, starije žene koristile su posebni parfem "pojačan" tajnim sastojkom – kemijskim spojem nazvanim feromon 10:13. A odakle dobivamo tu čudesnu tvar? Vjerovali ili ne – iz znoja mlađih žena.

Možda ne zvuči baš dobro, ali čini se da funkcionira. Prema istraživanju, novi parfem s feromonom pomaže starijim ženama da privuku muškarce…41 posto ispitanica u studiji prijavilo je da se više ljube s partnerima, a 68 posto prijavilo je još bolje rezultate. Nekim ženama ideja o privlačenju muškaraca znojem – zapravo i nije tako loša. Kako kažu, "muškarci imaju Viagru, a sada i mi imamo nešto."

Oduvijek se vjerovalo da ljubav potječe iz srca – sada se čini da se zapravo rađa – ispod pazuha.

XS
SM
MD
LG