Linkovi

The Wedding Date (8/2/05) - 2005-02-07


Debra Messing prenosi svoj komičarski talent s malog na veliki ekran u filmu "The Wedding Date", ljubavnoj komediji o obitelji, ljubavi i – unajmljivanju idealnog muškarca.

Newyorčanka Kat Ellis ima jedan veliki problem: putuje u Englesku na vjenčanje svoje polusestre kojemu će – nažalost – prisustvovati i njezin bivši zaručnik. Niti njega – koji ju je ostavio -, ni svoju zahtjevnu i vječno nezadovoljnu obitelj ona ne želi sresti bez odgovarajuće pratnje – vlastitog novog dečka koji je u nju ludo zaljubljen.

Kao prava poslovna žena, Kat se domisli pravom poslovnom rješenju: unajmi profesionalnog muškarca za pratnju, žigola, koji se treba pretvarati da je njezin zaljubljeni dečko.

Spolovi su zamijenjeni, ali je radnja vrlo slična onoj u filmu "Pretty Woman", i, jednako kao i u tom hitu iz 1990, iz poslovne veze razvije se – ljubavna. Debra Messing, koja na malim ekranima nosi jednu od naslovnih uloga u seriji "Will and Grace", tumači Kat. Ona misli da se većina žena lako može poistovjetiti s ovim donekle neurotičnim likom, ako već ne i s njezinon nekonvencionalnom strategijom: "I ja sam bila u mlađim danima poput Kat – jako bih oštro sudila ljude, a sama sam bila u strahu da uopće istražim neke opcije. Sada, nakon ovog filma, to mi se čini sjajnom idejom."

Izazovu uloge idealnog muškarca u potpunosti je udovoljio Dermot Mulroney, koji se pojavljuje u liku njezinog unajmljenog pratioca, u koga s ona zaista i zaljubi. Snimanje filma u i oko Londona, kaže Mulroney, stavilo je ovu ljubavnu komediju na kušnju različitih kultura: "Dok smo snimali stalno smo raspravljali što će se više dopasti britanskoj publici, a što američkoj. Meni se čini da su smiješne stvari smiješne i u jednoj i u drugoj zemlji, ali bilo je zabavno o tome raspravljati na takav način."

Redateljica filma "The Wedding Date", britanska filmska autorica Clare Kilner kaže da se pokušala poigrati s publikom: "To je ljubavna komedija, ali na malo drugačiji način … možda malo snažnija, s vrlo dramatičnom pričom u središtu radnje. Glavni lik, Kat, odlikuje se nevjerojatnom iskrenošću u svojim pogledima na željenu ljubav i sreću. No, isto tako, ovaj film govori i o pretvaranju, što mene posebno zanima – privatne i javne strane ljudskih ličnosti … što su ljudi spremni pokazati javno, kao i maske kojima se štite kada se nađu u emocionalno zahtjevnim situacijama. Mislim da takva tematika nudi mnogo mogućnosti za zabavu.

U filmu se još pojavljuje Amy Adams kao Katina egocentrična sestra, dok veteranka i filma i pozornice Holland Taylor glumi njihovu majku. Britanski glumac Jeremy Sheffield igra zgodnog bivšeg zaručnika.

XS
SM
MD
LG