Linkovi

Rice poziva Teheran da iskoristi diplomatsku inicijativu za rješenje prijepora o svom nuklearnom programu (5/2/05) - 2005-02-04


Američka državna tajnica Condoleeza Rice poziva iransku vladu da iskoristi diplomatsku inicijativu koja joj se nudi kao rješenje prijepora o njezinom nuklearnom programu.

Gospođa Rice je to izjavila u Berlinu, nakon sastanka s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom, nepokolebljivim protivnikom invazije na Irak i zagovornikom korištenja diplomacije u ophođenju s Iranom.

Kancelar Schroeder je izjavio da Njemačka, Francuska i Britanija čine sve što mogu kako bi iznašle diplomatsko rješenje po pitanju iranskog nuklearnog programa.

Ranije je gospođa Rice pokušala ublažiti strepnje europskih saveznika rekavši da Sjedinjene Države trenutno ne razmatraju napad na Iran zbog njegovog nuklearnog programa.

Njemački kancelar je obećao da će Njemačka nastaviti sudjelovati u obuci iračke vojske i policije, te je dodao da njegova vlada neće izmijeniti svoj doprinos snagama u Afganistanu.

XS
SM
MD
LG