Linkovi

Paul McCartney - glavna zvijezda zabavnog programa u stanci Superbowla (3/2/04 - 2005-02-03


Glavna zvijezda zabavnog programa u stanci poluvremena na Superbowlu, finalnoj utakmici profesionalne lige američkog nogometa, bit će Paul McCartney.

Bivši je Beatle već nastupio na najvećem športskom događaju u Americi - bilo je to 2002., na komemoraciji za žrtve terorističkih napada na Washington i New York, neposredno prije utakmice.

Izborom Paula McCartneya vjerojatno je odahnula televizijska mreža Fox, koja ove godine prenosi Superbowl. Naime, Paul McCartney je u svakom slučaju "sigurnija" opcija od pop pjevačice Janet Jackson koja se prošle godine - u suradnji s Justinom Timberlakeom - "istakla" navodno nenamjernim otkrivanjem grudiju, zbog čega je mreža CBS morala platiti kaznu od više od 500 tisuća dolara.

Tema zabavnog programa u poluvremenu Superbowla, koji se igra u Jacksonvilleu na Floridi, je "Building Bridges" - "Gradnja mostova" - što je vezano uz činjenicu da je Jacksonville grad čije obale spaja niz mostova, ali ima i simbolični značaj vezan uz humanitarno djelovanje američke nogometne lige, koja je angažirana u nizu dobrotvornih projekata.

Superbowl je najgledaniji televizijski program u Sjedinjenim Državama; prošle ga je godine gledalo 144.4 milijuna Amerikanaca. Utakmica će biti prenošena u više od 200 zemalja svijeta.

Uz Paula McCartneya nastupit će i country pjevačica Gretchen Wilsons s legendarnim Charlie Daniels Bandom. Skupina Black Eyed Peas će muzicirati s kolegama iz Earth, Wind and Fire. Alicia Keys će prije utakmice otpjevati skladbu "America the Beautiful", u čast nedavno preminulog Raya Charlesa, koji je odrastao u okolici Jacksonvillea.

XS
SM
MD
LG