Linkovi

Svemirska istraživanja na sajtu Space.com (29/1/05) - 2005-01-29


Današnja svemirska istraživanja mogu se pratiti putem niza internet stranica. Među njima je i Space.com koju predstavljamo u našoj rubrici websajt tjedna.

Izvršni urednik stranica Space.com, Anthony Duignan-Cabrera kaže da njihova vrijednost proizlazi iz činjenice da oni koji rade na njima imaju iza sebe dugu povijest izvještavanja o svemiru, dugo prije pojave Interneta. Mi možemo ponuditi, što drugi ne mogu, povijest izvještavanja o svemiru. Surađujemo sa sestrinskim izdanjem Space News, časopisem koji prati događnja u svemirskoj industriji. Naše redakcije imaju iza sebe gotovo 50 godina izvještavanja o svemiru.

Velik dio informacija koje se mogu pronaći na internet stranicama Space.com mogu se pronaći i drugdje na Internetu, ali Space.com ima sve na jednom mjestu. Gospodin Duignan-Cabrera dodaje da njegov websajt nudi više od činjenica. "NASA-ine web stranice kazuju samo ono što je otkrila ta vladina agencija. Mi imamo odmak od NASA-e te podjedanko izvještavamo o njihovim uspjesima i neuspjesima".

Kad odete na internet stranice Space.com odmah se primjeti futuristički grafički dizajn koji izgleda kao iz filmova znanstvene fantastike ili nekih televizijskih emisija. "Mi vjerujemo da svemir treba biti predstavljen na dopadljiv način. Mislim da je NASA preuzela neke naše ideje i sada je njihov web sajt interaktivniji i bolji. U tome leži snaga Space.com-a, da potiče maštu predstavljajući svemir i druga povezana pitanja na jedan maštovit način".

Space.com donosi najnovije vjesti, ali ide i dalje od toga. Na tim internet stranicama možete pronaći priče o tome kako bi se hranili astronauti na dugom putu ka Marsu, zatim pitanja kojima možete provjeriti vlastito znanje o svmeiru, a tu je i raspored lansiranja letjelica u svemir. Dakle, ako želite istraživati svemir iz udobnosti svoje kuće, uz pomoć računala, preporučamo stranice Space.com.

XS
SM
MD
LG