Linkovi

Među nominiranima za 'Zlatne maline' - i predsjednik Bush (26/1/05) - 2005-01-25


Ben Affleck se još jednom upečatljivo bori za "Zlatnu malinu", redovitu godišnju nagradu najgorim filmskim ostvarenjima. Glumac, čija se karijera svela na kratko pojavljivanje pokraj Jennifer Garner na fotografijama tabloida, ove je godine ponovno nominiran za najgoreg glumca za svoje ostvarenje u filmovima "Jersey Girl" i "Surviving Christmas". Nominiran je i kao muška polovica najgoreg para na velikom ekranu i to u dvije verzije – bilo s Jennifer Lopez ili Liv Tyler, u filmu "Jersey Girl".

Ukoliko pobijedi, Afflecku će to biti druga 'malinovita' godina za redom, nakon što je dominirao selekcijom iz 2003 u većini kategorija filmom "Gigli".

Ove godine, međutim, najgora ostvarenja Bena Afflecka lako bi se mogla naći u sjeni mnogo snažnijih takmaca – "Catwoman" s Halle Berry u kinima je ostvario tek slabašni 'mijau', što je filmu priskrbilo čak sedam nominacija za "Zlatnu malinu" – među ostalima i za najgori film, najgoru glavnu žensku ulogu, najgore sporedne uloge za Sharon Stone i Lamberta Wilsona, te najgori par: Halle Berry u kombinaciji bilo sa Stone ili s Benjaminom Brattom. "Catwoman" je kinematografski ekvivalent onome što mačke zakopaju u svojoj kutiji s pijeskom – ocijenio je osnivač nagrada "Zlatna malina", John Wilson.

Epski promašaj Olivera Stonea "Alexander" za petama je "Žene Mačke" sa šest nominacija za "Maline" uključujući najgori film, najgoreg glumca Colina Farrella, najgoru glumicu Angelinu Jolie, najgoreg sporednog glumca Vala Kilmera i najgoru režiju.

"Maline" za 2004. godinu, koje dodjeljuje Golden Raspberry Foundation, odlikuje i političnost, te se među nominacijama nalaze i predsjednik Bush, njegova savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice i ministar obrane Donald Rumsfeld. Svi troje nominirani su za svoja glumačka ostvarenja u filmu Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11", jer – po mišljenju Johna Wilsona – 'i bez ikakve redateljske intervencije Michaela Moorea, sam snimljeni materijal pokazuje kako kandidati rade od sebe budale'.

Uz filmove "Surviving Christmas", "Alexander" i "Catwoman", u konkurenciji najgorih filmova 2004. godine imenovani su "Superbabies: Baby Geniuses 2", te "White Chicks".

Afflecku će, uz Colina Farrella, glavni konkurenti biti Vin Diesel – za "Chronicles of Riddick" – i Ben Stiller, za višestruke glumačke promašaje u filmovima "Along Came Polly", "Anchorman", "Dodgeball", "Envy", te "Starsky & Hutch".

Uz Berry i Jolie, za najgoru glumicu nominirane su Hilary Duff, u "Cinderella Story" i "Raise Your Voice", te dva para blizanaca – Mary-Kate i Ashley Olsen za "New York Minute", te Shawn i Marion Wayans, braću koja su se u filmu "White Chicks" pojavila prerušena u žene.

"Zlatne maline" će biti dodijeljene 26. veljače, dan prije Oskara Američke akademije za film.

XS
SM
MD
LG