Linkovi

Lik iz crtića optužen za propagandu homoseksualnosti (21/1/05) - 2005-01-20


Nakon referendumskih pobjeda zagovornika zabrane istospolnih brakova, neke konzervativne kršćanske skupine u Americi okreću svoj napad na novi cilj – lik iz crtića SpongeBob SquarePants, javlja list "New York Times".

Bobu Spužvi u Sjedinjenim Državama ne treba posebno predstavljanje: uz djecu, koja u velikom broju svakodnevno prate njegove avanture na nekoliko televizijskih kanala, on je dobro poznat i među odraslim homoseksualcima … možda zato što se drži za ruke sa svojim suputnikom u avanturama, Patrickom i voli gledati televizijsku seriju, nazvanu "Avanture čovjeka-pretvorenog-u-morsku-sirenu i dječaka-priljepka".

Sada, međutim, konzervativna skupina "Focus on the Family" tvrdi da Bob Spužva, zajedno s drugim popularnim televizijskim dječjim junacima, ružičastim zmajem Barneyem i Jimmyjem Neutronom, sudjeluje u video programu koji, tvrde oni, služi za propagandu homoseksualnosti među djecom.

Program o kojemu je riječ stvorila je zaklada "We Are Family", osnovana nakon terorističkih napada 2001. godine s ciljem stvaranja glazbenog video programa koji će djecu učiti multikulturalizmu. Taj je video već bio emitiran na nekoliko televizijskih kanala, a ništa u njegovom popratnom materijalu ne sadrži nikakve reference na spolni identitet.

U priopćenju organizacije "Focus on the Family" kaže se. međutim, da je taj video program 'podmukli način manipuliranja i pranja mozgova djece'.

Ljubitelji Boba Spužve organizirali su već prije dugo vremena crkvu u njegovo ime. Crkva Boba Spužve okuplja vjernike – njih ukupno oko 700 – na službu u New Yorku, te u Teksasu i u Kaliforniji. U manifestu crkve kaže se da ona želi 'promicati jednostavne stvari u životu, poput obične zabave i većeg korištenja mašte'.

Među zvijezdama iz svijeta zabave, u ljubitelje Boba Spužve – premda vjerojatno ne i pripadnike njegove crkve – ubrajaju se Mike Myers, Justin Timberlake, Britney Spears i Kelly Osbbourne.

Prošle je godine najavljeno da će glumica Scarlet Johansson dati glas jednom od likova u dolazećem cjelovečernjem crtanom filmu o avanturama Boba Spužve. Ona će biti, kako je rečeno, Mindy, kćerka Kralja Neptuna.

XS
SM
MD
LG