Linkovi

Farmaceutska industrija na nišanu Michaela Moorea (28/12/04) - 2004-12-27


Pojedine farmaceutske kompanije upozoravaju svoje radnike – da ne razgovaraju s kontroverznim filmašem Michaelom Mooreom.

Kako javlja "Los Angeles Times", najmanje šest kompanija izdalo je interne memorandume, u kojima upozoravaju svoje radnike da paze na "bradonju zapuštenog izgleda". Moore je, naime, najavio da će snimiti dokumentarni film o američkoj zdravstvenoj industriji, u kojem će se baviti osiguravajućim društvima, farmaceutskim kompanijama i saveznom Upravom za hranu i lijekove.

"U našem online izdanju objavili smo članak u kojem se spominje da More radi na novom dokumentarcu i da ga se može prepoznati po bradi i kapi sa šiltom," izjavio je glasnogovornik kompanije Pfizer.

U rujnu i prosincu, upozorenja o Mooreu izdale su i kompanije Wyeth, AstraZeneca i GlaxoSmithKine, a kasnije i Sanofi-Aventis i Synthelabo.

Moore je poznat po društveno angažiranim dokumentarni filmovima, kao što je Oskarom nagrađeni "Bowling For Columbine", u kojem kritizira lobi koji se zalaže za što manje kontrole nad vatrenim oružjem. Prošle godine izazvao je veliku kontroverzu svojim djelom "Fahrenheit 9/11", u kojem oštro kritizira predsjednika Busha.

XS
SM
MD
LG