Linkovi

U srazu Shaqa i Kobeja prevagnuo Shaqov Miami (26/12/04) - 2004-12-26


Božić je u NBA donio dvije bez sumnje trenutno najzanimljivije moguće utakmice. Ona u Los Angelesu, između Lakersa i gostujućih Miami Heat, predvođenih Shaquilleom O'Nealom, izazvala je više zanimanja nego ijedna druga za čitavog trajanja ove sezone.

I, pokazalo se, s dobrim razlogom: utakmica je bila sjajna, Kobe Bryant je igrao sjajno – ali ne i na kraju! - i ubacio 40 koševa, ali je Miami bio uglavnom bolji i organiziraniji. Čak i bez Shaqa, izašlog zbog šest osobnih grešaka pred kraj posljednje četvrtine, Miami je pobijedio sa 104 prema 102 nakon jednog produžetka. Domaćima na kraju gađanje nije išlo od ruke – Bryant je promašio svaki šut u produžetku.

Veliki dvoboj Kobe-Shaq je, prema sportskim promatračima, opravdao uzbuđenje uoči utakmice: na parketu je prikazana odlična igra, a publika u dvorani nije štedila aplauz svom ljubimcu O'Nealu, bez obzira na drugu boju njegovog dresa. Kada su ga novinari poslije utakmice pitali što mu najviše nedostaje od Los Angelesa, Shaq je odgovorio: 'Policajci, ljudi na cesti, djeca koju sam učio ubacivati lopte u koš.' …

Ovo posljednje ipak je nadoknadio na Badnjak kada je skupini od 250 djece, u dječjem klubu u Južnom Los Angelesu, odigrao pravog Djeda Božićnjaka, dovezavši kamion prepun bicikala, Sonyjevih konzola za igre, karaoke konzola, tenisica i drugih poklona. Zajedno s klupskim kolegom iz Miamija Damonom Jonesom, Shaq je satima razgovarao s djecom i dijelio igračke, od kojih je mnoge sam kupio tog jutra.

Ranije jučer, na istočnoj košarkaškoj bojišnici bilo je vrlo mirno. Iste dvije ekipe koje su prije pet tjedana prikazale najveću tučnjavu u povijesti NBA, jučerašnji su suret u Indianapolisu odigrale iznimno pitomo. Domaćim Pacersima nije posebno pomogao povratak u igru Jermainea O'Neala, čija je kazna suspenzije skraćena za deset utakmica. Detroit Pistonsi su odnijeli pobjedu s 98 prema 93 bez da je među igračima gotovo izmijenjena ijedna gruba riječ. Kako je prokomentirao Ben Wallace, 'tako i treba biti – tu smo da igramo košarku, a ne da se svađamo i vrijeđamo'.

XS
SM
MD
LG