Linkovi

Prince - kralj koncerata (25/12/04) - 2004-12-25


Prince je protekle godine zaradio više od bilo kojeg drugog glazbenika na koncertnoj turneji.

Prema podacima glazbenog časopisa "Pollstar", koja sastavlja lisu najbolje plaćenih umjetnika po turnejama, Prince je u 2004. zaradio ukupno 87,4 milijuna dolara, zahvaljujući svojoj turneji u kojoj je obišao 69 gradova i odsvirao 96 koncerata. To mu je bila najveća turneja u karijeri, koja je na neki način označila i njegov povratak na glazbenu scenu.

Na drugom mjestu "Pollstarove liste" našla se Celine Dione, koja je svojim nastupima u Caesars Pallaceu u Las Vegasu zaradila ukupno 80,4 milijuna dolara, dok je treće mjesto zauzela Maddona sa 79,5 milijuna dolara. Na četvrtom mjestu je sastav Metallica sa 60,5 milijuna, a na petom Bette Midler sa 59,4 milijuna. Među prvih deset također su se plasirali Van Halen, Kenny Chestney, Sting, Toby Keith i Elton John.

Činjenicu da su se među najbolje plaćenima uglavnom našla već godinama dobro poznata imena, a ne mladi umjetnici, upućeni objašnjavaju činjenicom da za skupe koncertne karte – koje je u prosjeku iznose preko 50 dolara – najviše novaca imaju ne tinejdžeri, već njihovi roditelji.

XS
SM
MD
LG