Linkovi

Vlahović: Crna Gora nema otvorenih pitanja sa susjedima (16/12/04) - 2004-12-16


Ministar vanjskih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović u Washingtonu je ponovo naglasio namjeru svoje republike da pristupi euro-atlantskim institucijama kao nezavisna zemlja. On je rekao da Crna Gora ne može biti odgovorna za – kako je rekao – neuspjehe i propuste u odnosima Srbije i Haškog tribunala za ratne zločine. Na poziv Glasa Amerike, šef crnogorske diplomacije - koji se nalazi u posjetu Sjedinjenim Državama - održao je tiskovnu konferenciju u sjedištu agencije, gdje je istaknuo da je “Crna Gora našla pouzdanog partnera u Sjedinjenim Državama.” Upitan o regionalnoj suradnji, Miodrag Vlahović je istaknuo važnost dobrosusjednih odnosa za Crnu Goru.

"Mi nemamo otvorenih pitanja, nemamo otvorenih problema. Čak je i problem Prevlake privremeno, ali dosta dobro rješen s Hrvatskom. U tom kontekstvu, mi smo vrlo optimistični,” rekao je Vlahović

Šef crnogorske diplomacije istaknuo je da se dobra vanjska politika mora temeljiti na dobrosusjedskim odnosima. Odgovarajući na pitanje pojedinačnog ili regionalnog pristupanja euro-atlantskim integracijama, Miodrag Vlahović je rekao da je pogrešan koncept prema kojem cijele regije trebaju kolektivno pristupati integracijama u nekoj dalekoj budućnosti.

XS
SM
MD
LG