Linkovi

Sudac na prodaju (14/12/04) - 2004-12-13


Njujorški sudac za stanarsko pravo Jerald Klein nemilo se iznenadio kada je doznao – da je ponuđen na prodaju na elektronskom dražbenom sajtu eBay.

Prema oglasu na eBayu, 55-godišnji sudac bio bi prodan kupcu koji ponudi najviše. Kako javlja "New York Times", oglas naslovljen "Sudac na prodaju", uključivao je i sliku suca Kleina, te niz pritužbi na njegove presude. Prodavač je čak kupcu ponudio da će mu besplatno dostaviti suca bilo gdje u svijetu. Nakon četiri dana dražbe, najviša ponuda iznosila je 127 dolara i 50 centi.

Sudac je doznao za dražbu, kada su mu se novinari obratili za komentar. Kasnija je istraga pokazala da ga je tužila jedna Njujorčanka nezadovoljna njegovom presudom. Sudac Klein već 22 godine rješava sporove između podstanara i iznajmljivača stanova. Među predmetima na njegovom sudu našao se i slučaj izvjesne Jane Schoenberg, koja je deložirana iz stana u East Villageu u Manhattanu. Nakon što je, kako kaže, iscrpila sve druge sudske lijekove, odlučila je svoje nezadovoljstvo sučevom presudom iskazati na Internetu.

eBay nije preispitao oglas prije nego što je objavljen, s obzirom da svaki dan objavljuje preko tri i pol milijuna oglasa. Međutim, kada se sudac požalio, oglas je povučen, kao i niz ranije postavljenih, podjednako bizarnih ponuda, među kojima su jedan duh, cijeli Internet i sendvič s likom Djevice Marije.

XS
SM
MD
LG