Linkovi

NBA uvodi nove mjere sigurnosti u košarkaškim dvoranama (1/12/04) - 2004-12-01


Američka profesionalna košarkaška liga, NBA, objavila je izradu novih sigurnosnih propisa za sve dvorane u ligi nakon nedavne tuče igrača i publike u Detroitu. Novi će propisi biti objavljeni početkom siječnja, a NBA će – prema riječima povjerenika Davida Sterna – preuzeti veće ovlasti oko osiguranja dvorana, što je ranije bilo prepušteno pojedinim klubovima. Tuča u Detroitu, prema riječima povjerenika NBA, pokazala je da su sadašnji sigurnosni propisi nedostatni.

Unatoč kontroverzi oko razgolićavanja grudi Janet Jackson na prošloj utakmici SuperBowl, finalu prve lige američkog nogometa, oglašivači već sada kupuju oglasno vrijeme za taj najgledaniji televizijski događaj godine. Televizijska mreža FOX emitirat će ovosezonsko finale 6. veljače, iz Jacksonvillea, na Floridi. Tridesetsekundna reklama koštat će najmanje 2 i pol milijuna dolara.

Kako su objavili organizatori, nakon više od deset godina, sa svojom će se reklamom pojaviti proizvođač automobila Lincolm Mercury, u kojoj će predstaviti 11 novih modela. Među drugim pridošlicama u reklamiranju za vrijeme SuperBowla su i internetske kompanije CareerBuilder.com i GoDaddy.com. Od redovitih oglašivača, tu će ponovno biti pivara Anheuser-Busch, Pepsi i General Motors. Televizija FOX se inače ne brine oko mogućeg skandala s golišavošću, jer će glazbena zvijezda večeri biti Paul McCartney.

Washington je korak bliži službenom povratku prvoligaškog bejzbola u američki glavni grad. Gradsko je vijeće odobrilo plan izgradnje novog bejzbol stadiona, koji će biti dom ekipi iz Kanade, ranije poznatoj kao Montreal Expos. Po dolasku u Washington, klub će se zvati Washington Nationals.

XS
SM
MD
LG