Linkovi

'Na rubu pameti' - nastavak 'Dnevnika Bridget Jones' (15/11/04) - 2004-11-14


Veliki filmski hit iz 2001.godine "Dnevnik Bridget Jones" ponovno je na velikim ekranima, no s novom ljubavnom i komičnom avanturom. Alan Silverman, koji se javlja iz Hollywooda, bavi se novim izdanjem Bridget Jones, nazvanim "Na rubu pameti".

Na kraju prvog filma "Dnevnik Bridget Jones", Bridget Jones je odbacila svojeg šefa na poslu, inače playboya, Daniela Cleavera te je osvojila srce istaknutog odvjetnika Marka Darcya. Renee Zellweger je ponovno u ulozi Bridget Jones i ponovno je, za ovu ulogu, nabacila koji kilogram, kako bi odglumila beznadežnu romantičarku iz svjetski poznatog romana Helen Fielding o avanturama mlade Londončanke na trnovitom putu do prave ljubavi:

Veliki izazov za Renee Zellweger, glumicu koja ima i Oscara, u prvom filmu "Dnevnik Bridget Jones" bilo je što je morala uvjeriti ljubitelje knjige Helen Fielding da jedna djevojka iz Texasa može uopće glumiti – Britanku! U novom filmu "Bridget Jones na rubu pameti", Renee kaže da joj je cilj bio nadograditi lik koji glumi, a koji je tako dirnuo gledatelje prvog filma:

"Poseban mi je izazov bio kako oslikati taj lik, pokazati da je Bridget na neki način sazrela, pokazati kako se promijenila i to na temeljima onoga što je naučila i iskusila ranije, što smo vidjeli u prethodnom filmu, a u isto vrijeme – sačuvati glavne odlike lika kojeg sam glumila. To je doista za mene bilo u potpunosti novo iskustvo i veliki izazov zato što nisam željela da sve bude isto, ali sam ipak nastojala da lik, naravno, bude prepoznatljiv. Kao osoba željela sam da Bridget i dalje bude ranjiva unatoč tome što je, možda, postala malo pametnija. Željela sam, isto tako, da se, dok gledate film, osjećate kao da ste ponovno sreli – prijatelja. To je za mene doista bilo važno!"

Colin Firth ponovno glumi lik Marka Darceya i kaže da i on jednostavno nije mogao sve "odraditi" na isti način kao u prvom filmu.

I Hugh Grant je opet tu, kao ženskar pod imenom Daniel Cleaver. Kao što su to dvojica muškaraca učinila u prvom filmu, tako su se i u ovom, novom – potukla zbog Bridget Jones. I ponovno, Grant kaže "to izgleda smiješno, ali da je zapravo stvarno!"

"Ponosan sam zbog te tuče. Uvijek sam mislio kako su tuče u filmovima jako dobre, ali problem je u tome što se ljudi ne tuku na taj način. Te, filmske, tuče se ne događaju u stvarnom životu i zato smo u potpunosti improvizirali tuču između dvojice pripadnika srednje klase i obrazovanih Engleza. Zato naša tuča izgleda tako - bijedna!"

Film "Bridget Jones na rubu pameti" režirao je Beeban Kidron, a film je snimljen na romantičnim lokacijama u Londonu, ali i na alpskim skijalištima i plažama Tajlanda.

XS
SM
MD
LG