Linkovi

Bush: Uspostava demokracije u Iraku bit će odlučan udarac globalnom terorizmu (14/11/04) - 2004-11-13


U redovitoj tjednoj radio poruci naciji, predsjednik George Bush je rekao da će uspostava demokracije u Iraku predstavljati odlučan udarac globalnom terorizmu. Demokracija u Iraku će također potaći reforme širom Srednjem istoka – rekao je američki predsjednik.

On je dodao da su američke i iračke snage u Faludži postigle znakovite uspjehe – tamo se uspostavlja red, a iz džamija se uklanja oružje i eksploziv, koje su donijeli pobunjenici. Predsjednik Bush je odao priznanje iračkih vojnicima koji se u Faludži bore rame uz rame s američkim snagama.

Iračka ja vlada na dobrom putu da do kraja sljedeće godine ima više od 200 tisuća vojnika i policajaca – rekao je gospodin Bush. On je također dodao da je za uspjeh iračkih izbora, koji se trebaju održati u siječnju – ključna međunarodna podrška.

No, američki je predsjednik upozorio da će bijes protivnika – koje je nazvao “ubojicama” – rasti s približavanjem izbora, te da se zbog toga može očekivati i eskalacija nasilja.

U radio poruci Demokratske stranke, član Zastupničkog doma Chet Edwards pozvao je Kongres da oda počast pripadnicima američkih oružanih snaga tako što će povećati sredstva za sustav zdravstvene zaštite veterana.

Kongresmen Edwards je napomenuo kako su ova dodatna sredstva nužna jer se broj veterana povećao za 28 tisuća vojnika-povratnika iz iračkog rata, koji sada računaju na zdravstvene usluge veteranskih bolnica.

XS
SM
MD
LG