Linkovi

Nastavak vojnih operacija u Faludži (12/11/04) - 2004-11-12


Tisuće američkih i iračkih vojnika nastavljaju operaciju u Faludži, dok pobunjenici intenziviraju napade u drugim dijelovima Iraka. Američki general Richard Myers izjavio je da su od početka operacije u ponedjeljak navečer ubijene stotine pobunjenika. Američka je vojska potvrdila da je u operaciji u Faludži ubijeno 18 američkih i pet iračkih vojnika.

U međuvremenu, snažan automobil-bomba eksplodirao je u bilizini policijske ophodnje u trgovačkoj četvrti Bagdada, pri čemu je ubijeno najmanje 17, a ranjen je veći broj ljudi. Nešto sjevernije, u Mosulu izbili su žestoki sukobi, te je guverner te pokrajine zatražio američku zračnu i kopnenu podršku u borbi protiv pobunjenika. Nasilja je bilo i u Kirkuku, Hili, Ramadiju i Samari.

Američka vojna bolnica u Landstuhlu u Njemačkoj povećava broj kreveta, pripremajući se za prihvat američkih ranjenika iz vojnih operacija u Iraku, uključujući i operaciju u Faludži. Prema riječima glasnogovornice, danas u bolnicu treba stići oko stotinu novih ranjenika. Od ponedjeljka do srijede u Landstuhl je stiglo ukupno 125 ranjenika.

XS
SM
MD
LG