Linkovi

Jerome Young kažnjen doživotnom zabranom natjecanja zbog eritropoetina (11/11/04) - 2004-11-11


Američki trkač na 400 metara i svjetski prvak u toj atletskoj disciplini, Jerome Young, kažnjen je doživotnom zabranom takmičenja zbog drugog pozitivnog testa na doping. Agencija Sjedinjenih Država protiv dopinga objavila je da je 28-godišnji Young imao pozitivan rezultat testiranja na eritropoetin, na atletskom mitingu u Francuskoj, u srpnju. Vjeruje se da je on prvi trkač koji je imao pozitivan test na eritropoetin. To je pripravak koji povećava broj crvenih krvnih stanica, koje prenose kisik.

Ranije je Young imao pozitivan rezultat testiranja na steroid nandrolon. Međunarodni atletski savez prošli mjesec je predložio da se čitavoj američkoj štafeti 4 puta 400 metara oduzme zlatna medalja s olimpijade 2000, u Sydneyu, zato što Youngu nije trebao biti dozvoljen nastup.

Tenisači završavaju sezonu Masters turnira finalom u Houstonu, koje počinje u subotu. Jučer je objavljen raspored po skupinama. Tako aktuelni svjetski broj 1 i branitelj naslova Roger Federer igra u skupini s Lleytonom Hewittom, Carlosom moyom i Gastonom Gaudijem. U drugoj skupini su Andy Roddick, Marat Safin, Guillermo Coria i Tim Henman.

XS
SM
MD
LG