Linkovi

UNIDO predstavio pilot projekt za pomoć malim i srednjim poduzećima u Hrvatskoj (10/11/04) - 2004-11-09


Organizacija UN-a za industrijski razvitak danas je u Becu predstavila pilot projekt za pomoc malim i srednjim poduzecima u Hrvatskoj.

Projektom kojeg u potpunosti financira UN-ova organizacija za industrijski razvoj hrvatskim malim i srednjim poduzecima pomoglo bi se modelom ciji je cilj povecanje izvoza. UNIDO ce izabrati pet hrvatskih tvrtki u kojima ce se 15 mjeseci raditi po modelu UN-ove organizaicije. Ovisno o postignutim rezultatima UNIDO bi projekt s vremenom poceo provoditi i u ostalim drzavama regije.

Ministar vanjskih poslova Miomir Zuzul koji je bio prisutan na predstavljanju izrazio je zadovoljstvo sto je UN-ova organizacija za industrijski razvoj za svoj pilot projekt odabrala upravo Hrvatsku. “Hrvatska i sama podrzava razvoj malih i srednjih privatnih tvrtki. Ova izvozno orijentirana inicijativa poklapa se sa strategijom razvoja hrvatskog gospodarstva,” rekao je ministar Zuzul nakon sudjelovanja na redovnom zasjedanju UNIDA i posjeta beckom sjedistu Ujedinjenih naroda. Dodao je i da cinjenica, da se projekt testira u Hrvatskoj kako bi se prosirio na susjedne zemlje, pokazuje da se Hrvatsku percipira kao drzavu koja bi mogla biti predvodnica regije.

UNIDO je na svom redovnom zasjedanju predstavio i ostale projekte kojima ce se do 2007. pomagati nerazvijenim, tranzicijskim i zemljama u razvoju. Glavni direktor UNIDA Carlos Magarino kazao je na skupu da je decentralizacija aktivnosti neophodna kako bi UN_ova organizacija postigla bolje rezultate u postizanju ravnoteze izmedju razvijenih i nerazvijenih.

XS
SM
MD
LG