Linkovi

'The Incredibles' zaradili gotovo 71 milijun dolara u premijernom vikendu (9/11/04) - 2004-11-08


U američkim kinima tijekom vikenda najviše je zaradio animirani film o super-junaku obiteljske orijentacije "The Incredibles", koji je utržio gotovo 71 milijun dolara. Najnoviji zajednički projekt studija Pixar i kompanije Walt Disney tako se pridružio drugim njihovim filmovima, poput "Monsters, Inc.", koji je također u prvom vikendu prikazivanja dominirao američkim kinima. "The Incredibles" nije privukao samo djecu. Izlazne ankete pokazuju da je 40 posto onih koji su vidjeli film preko vikenda bili odrasli bez djece.

Paramountov "Alfie", remake romantične komedije o ženskaru Alfieju, s Judeom Lawom u glavnoj ulozi, prikupio je u svojem premijernom vikendu tek 6,5 milijuna dolara – znatno manje od očekivanja. Ovaj podbačaj tek je posljednji u nizu udaraca, koje je pretrpjela Shery Lansing, direktorica Paramounta, koja je prošli tjedan najavila odlazak s tog položaja, nakon što su Paramountovi filmovi cijelo ljeto ostvarivali prilično razočaravajuće rezultate.

Na drugom mjestu ostala je filmska biografija Raya Charlesa naslovljena "Ray", koja je zaradila 14 milijuna dolara. "Ray" je do sada ukupno zaradio 39,8 milijuna dolara. Studio Universal nada se da će mu ovaj film donijeti i pokojeg Oskara.

XS
SM
MD
LG