Linkovi

Pobjeda Redskinsa - loša prognoza za Busha (1/11/04) - 2004-11-01


Ni sportske vijesti u ove predizborne dane nisu lišene političkih konotacija. Washingtonski klub američkog nogometa Redskins, premda nije materijal za prvaka, naglo dobija na važnosti u svojoj posljednjoj utakmici kod kuće prije izbora.

Naime, od 1936. godine, ishod te utakmice je nepogrešivo prognozirao predsjednika: ukoliko bi Redskins pobijedili, stranka aktuelnog predsjednika – bilo s njim kao kandidatom ili drugim kandidatom njegove stranke – pobijedila bi; kad bi Redskins izgubili tu utakmicu, pobjedu je odnosio izazivač na izborima.

Jučer, u utakmici protiv kluba Green Bay, Redskins su izgubili sa 14 prema 28, te je senator Kerry odmah to radosno prokomentirao: "Mislim da je to jedna sjajna tradicija, koje se vrijedi pridržavati i dalje. Green Bay Packersi su učinili svoje, a, u utorak, i ja ću učiniti svoje," rekao je izazivač na izborima.

No, iz Bijele kuće je isto tako brzo oglašeno da rezultat utakmice nije nikakav dobar znak za Kerryja. Kako je rekao glasnogovornik kampanje predsjednika Busha, "navijači Green Bay Packersa diljem Wisconsina radije će svoje glasove dati kandidatu koji zna da 'Lambeauova ledena tundra' nije neki desert na jelovniku skupog francuskog restorana."

Primjedba je naravno išla na račun senatora Kerryja. On je nedavno domaći stadion Packersa, Lambeau Field - nazvan po osnivaču kluba -, koji navijači često zovu 'ledena tundra', zabunom nazvao Lambert Field.

XS
SM
MD
LG