Linkovi

Ridge: Amerikanci se mogu osjećati sigurni kada budu odlazili na birališta (31/10/04) - 2004-10-31


Američki ministar domovinske sigurnosti Tom Ridge kaže da se Amerikanci mogu osjećati sigurnima uoči odlaska na birališta, u utorak, unatoč prijetnji Osame bin Ladena. Ministar Ridge ističe da video snimka ne sadrži specifične prijetnje, ali dodaje da se poduzimaju mjere za pojačanje sigurnosti.

Ministar Ridge je novinarima izjavio da se za sada ne planira povećanje stupnja opasnosti od terorizma sa sadašnje 'žute', odnosno 'povišene' razine opasnosti. Međutim, kako je rekao, ministarstvo domovinske sigurnosti bi moglo povećati taj stupanj na 'naranđasto' ukoliko ikakve nove informacije to budu zahtijevale. Amerikanci se mogu osjećati sigurnima kada budu u utorak odlazili na birališta, rekao je ministar Ridge.

"Ne postoje specifični obavještajni podaci koji bi se ticali samog dana izbora i birališta," izjavio je Tom Ridge.

Na istoj tiskovnoj konferenciji, američki protuteroristički dužnosnik John Brennan je rekao da vlada pokušava ustvrditi postoji li korelacija između bin Ladenove snimke i druge snimke koja je tijekom proteklog tjedna emitirana na televiziji ABC. Na toj snimci, muškarac koji se naziva Assam Amerikanac prijeti terorističkim napadima, te kaže da će 'krv teći ulicama Amerike'.

Ministar Ridge tvrdi da savezni dužnosnici, jednako kao i dužnosnici samih saveznih država i lokalne uprave, sve terorističke prijetnje shvaćaju ozbiljno. Zahvaljujući njihovim naporima, rekao je Tom Ridge, zemlja je sigurnija nego ikada ranije.

XS
SM
MD
LG