Linkovi

Završnica kampanje za Bijelu kuću - u znaku Hollywooda i rocka (30/10/04) - 2004-10-29


U Sjedinjenim Državama – izborna kampanja ušla je u posljednja tri dana. Predsjednika Georgea Busha na izbornim je nastupima pratio Arnold Schwarzenneger, guverner Kalifornije i poznati filmski glumac. Njih će dvojica prvo biti u New Hampshireu a potom u Ohiou.

John Kerry - u prilog kojeg često nastupaju zvijezde rocka i show businessa općenito - je bio na Floridi. Američki rockeri, na čelu s Bruce Springsteenom, već tjednima održavaju koncerte podrške demokratskom kondidatu.

Ankete pokazuju da je Florida, uz Ohio, vjerojatno ključne za ulazak u Bijelu kuću. Sutra će s Kerryjem u Nevadi biti i Bill Clinton, bivši predsjednik, kako bi i na taj način iskazao podršku kandidatu svoje stranke na izborima u utorak.

Dopredsjednički kandidat demokrata John Edwards danas je ponovno žestoko kritizirao republikansku administraciju – ovaj put zbog istrage koja nastoji utvrditi je li ministarstvo obrane dalo tvrtki Halliburton priviligirani status, u dodjeljivanju poslovnih ugovora u vezi poslovanja u Iraku. Podsjetimo, ovoj je tvrtci, prije dolaska na dopredsjednički položaj prije četiri godine, bio na čelu sadašnji dopredsjednik države – Richard Cheney. Demorkat John Kerry tvrdi da je očito da je – kako je rekao – “predsjednik Bush na strani naftne industrije a ne na strani američkih građana.”

XS
SM
MD
LG