Linkovi

Promjena izborne strategije u posljednji čas (29/10/04) - 2004-10-28


Pet dana prije predsjedničkih izbora, George Bush danas gostuje u Michiganu, Ohiou i Pennsylvaniji, dok John Kerry posjećuje također Ohio, te Wisconsin.

Senator John Kerry i predsjednik George Bush razmjenjuju nove kritike. U govoru u saveznoj državi Michigan, predsjednik Bush izjavio je da njegovom protivniku nedostaju snažna politička uvjerenja te da je – kada je u pitanju nacionalna sigurnost – Kerry u svojoj karijeri iskazao veliku slabost. Senator Kerry je kritizirao predsjednika da nikad ne želi preuzeti odgovornost za vlastite pogreške, te je naveo nedavni slučaj s eksplozivom koji je nestao u Iraku.

Izborni stožeri u posljednji čas mijenjaju strategiju, te se koncentriraju na dodatnih nekoliko saveznih država, za koje se tek sada pokazalo da su još uvijek neodlučne. Stožer Johna Kerryja posljednjih je dana kupio televizijske termine za reklamne poruke u državama Arkansas i Zapadna Virginija – za koje se do sada smatralo da sigurno “idu” Georgeu Bushu.

U isto vrijeme, republikanski su napori pojačali napore na Hawaiima – koji su tradicionalno teritorij Demokratske stranke.

Posljednjih tjedana glavninu su vremena dvojica kandidata posvetili najvećim saveznih državama gdje je rezultat neizvjestan – Ohiou, Floridi, Pennsylvaniji i Wisconsinu. Pobjeđuje kandidat koji prikupi 270 elektorskih glasova – koji se prikupljaju po saveznim državama, ovisno o njihovoj veličini.

XS
SM
MD
LG