Linkovi

Nema dokaza o pripremi terorističkog napada prije izbora (24/10/04) - 2004-10-23


List Washington Post piše da je pet tjedana duga istraga američkih obavještajnih službi i organa gonjenja ustanovila kako nema izravnih dokaza o postojanju neke terorističke zavjere kojoj bi cilj bilo onemogućavanje američkih predsjedničkih izbora.

Prošli mjesec su Središnja obavještajna agencija CIA i Savezni istražni ured FBI izvijestili predsjednika da postoji mogućnost masivnog terorističkog napada prije izbora 2. studenog. Jedan neidentificirani viši dužnosnik izjavio je Postu da je izvor spomenute informacije diskreditiran.

***

Predsjednik Bush je zatražio od američkog Kongresa da brzo usvoji zakonsku mjeru o temeljitoj reorganizaciji obavještajne zajednice Sjedinjenih Država. U svom redovitom tjednom obraćanju Amerikancima putem radija, George Bush je pozvao kongresmene i senatore da što prije usvoje zakonski prijedlog o utemeljivanju funkcije nacionalnog direktora za obavještajne djelatnosti.

Dio svog radijskog obraćanja američki je predsjednik iskoristio kako bi optužio demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja da ne razumije iz temelje rat protiv terorizma, rekavši kako su stavovi senatora Kerryja – citiramo – "vrlo opasan način razmišljanja".

***

Amerikancima se putem radija obratio i demokratski kandidat John Kerry. U svojoj poruci iskazao je namjeru da promiče jednake plaće za žene i muškarce, napominjući da u ovom trenutku Amerikanke zarađuju samo 76 ceti za svaki dolar koji zarade muškarci.

XS
SM
MD
LG