Linkovi

Anti-Kerryjevski dokumentarac neće biti prikazan u cjelosti (20/10/04) - 2004-10-20


Medijska kuća Sinclair Broadcasting Group najavila je da neće u cijelosti emitirati dokumentarni film kritičan prema Johnu Kerryu. Prema priopćenju, televizijske postaje u vlasništvu Sinclaira emitirat će posebnu jednosatnu informativnu emisiju o američkim ratnim zarobljenicima u vijetnamskom ratu. Kako je rečeno, u programu će se govoriti o navodima vezanim uz anti-ratne aktivnosti Johna Kerrya tijekom sedamdesetih, nakon što se vratio iz vojne službe u Vijetnamu.

Emisija je prvotno trebala trajati sat i pol. Kritičari kažu da Sinclair pokušava ugroziti Kerryeve izglede za pobjedu na izborima emitiranjem emisije tako blizu izbora. Demokratska stranka uložila je žalbu, u kojoj se tvrdi da bi prikazivanje ovog filma trebalo smatrati nezakonitim doprinosom kampanji predsjednika Busha.

Odluka Sinclair Broadcasting Groupa o emitiranju dokumentarnog filma "Stolen Honor - Ukradena čast" naišla je na žestoke kritike, pa se odrazila i na dionice ove kompanije. Cijene dionica Sinclaira pale su za više od 12 posto otkako je najavljeno prikazivanje spornog filma.

XS
SM
MD
LG