Linkovi

Bushova karikatura Kerrya i previše uspješna? (15/10/04) - 2004-10-15


U tekstu o američkoj predsjedničkoj kampanji ‘Washington Post’ piše da je nakon tri televizijska sučeljavanja s predsjednikom Bushom postalo jasno da su republikanci potcijenili demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerrya. U ofenzivi reklamnih predizbornih poruka u proljeće ove godine republikanci su prikazivali Kerrya kao neodlučnog oportunista koji nema koherentnu politiku o Iraku te kao slabog po pitanju terorizma.

Međutim, ta strategija bila je više nego uspješna, slažu se stratezi i anketari: pretvorivši Kerrya u karikaturu, Bushova stožer je stvorio tako niska očekivanja da ih demokratskom senatoru nije bilo teško nadići u javnim debatama s predsjednikom, piše “Washington Post”. Držeći se predsjednički u debatama John Kerry je izbrisao negativnu promidžbenu kampanju u koju je utrošeno stotinu milijuna dolara”, ocjenjuje jedan demokratski strateg.

“Los Angeles Times” izvještava da Pentagon namjerava unaprijediti generala Ricarda Sancheza, bivšeg američkog zapovjednika u Iraku, što bi moglo dovesti do sukoba s članovima Kongresa zato što se zlostavljanje zatvorenika u zatvoru Abu Ghraib dogodilo pod njegovim zapovjedništvom. General Sanchez bi trebao dobiti svoju četvrtu generalsku zvjezdicu.

Prema izvorima iz Pentagona Donald Rumsfeld i drugi znaju da je general Sanchez politički “radioaktivan”. Oni će, kako piše “Los Angeles Times”, sačekati do 2. studenoga da se vidi tko će pobjediti na izborima i da jenjaju istrage zlostavljanja iračkih zatvorenika, prije nego objave promociju Sancheza. Još se ne zna koju bi dužnost trebao dobiti general Sanchez, stoji u “Los Angeles Timesu”.

XS
SM
MD
LG