Linkovi

Ankete: Bush i Kerry i dalje izjednačeni (15/10/04) - 2004-10-15


Predsjednik Bush i senator Kerry ulaze u završnicu predizborne kampanje statistički izjednačeni u anketama. Anketa koju je provela televizijska mreža ABC, pokazuje da 48 posto glasača podržava Kerrya, no da ih isto toliko podržava predsjednika Busha. Do izbora 2. studenoga preostalo je manje od tri tjedna.

Predsjednik Bush i senator Kerry vratili su se svojim kampanjama nakon treće i posljednje kampanje. Dvojica su kandidata održali predizborne skupove u Las Vegasu.

Predsjednik Bush je izrazio optimizam glede svojih izgleda za pobjedu. Republikanskim pristašama na sveučilištu Nevade u Las Vegasu poručio je da je posljednja predsjednička debata pokazala da je pred biračima jasan izbor. Predsjednik je istaknuo da je senator Kerry dvadeset godina u Senatu glasao u suprotnosti s političkim mainstreamom, te je dodao da bi njegov demokratski protivnik povećao poreze da bi mogao financirati nova vladina izdvajanja u vrijednosti od više od dva bilijuna dolara.

"On je 98 puta glasao za povećanja poreza. To znači da je svake godine pet puta podržao povećanje poreza. Mislim da to pokazuje određeni trend. On može bježati, ali se ne može sakriti od svoje povijesti u Senatu," izjavio je Bush.

Senator Kerry je, obraćajući se umirovljenicima u Las Vegasu, kritizirao predsjednikove prijedloge za reformu zdravstva. Također je najavio da bi ukinuo dio predsjednikovih smanjenja poreza za Amerikance koji zarađuju više od 200 tisuća dolara godišnje, rekavši da je predsjednikova fiskalna nediscipliniranost nanijela štetu američkom gospodarstvu.

"George Bush je imao četiri godine da se suoči s istinom i poduzme nešto. Je li učinio bilo što da podigne životne standarde radnika? Ne, tu je priliku prokockao," kazao je.

Na pitanje o anketama, koje pokazuju da je u posljednjoj predsjedničkoj debati pobijedio senator Kerry, predsjednik Bush je kazao da je važno samo mišljenje glasača na dan izbora.

XS
SM
MD
LG